Fancior v napisał(a):
Dzięki za instrukcję, od jutra chodzę na all metal bez wycinek a po kilku wypadach w teren napiszę jakie były efekty. A i pytanie do kolegi kajtencjusz co masz na myśli pisząc "dyskryminacja małego żelaza" bo mi się wydaje że jest to nic innego jak właśnie wycięcie pierwszych kwadracików na all metal, no chyba że się mylę to proszę mnie poprawic. Pozdrawiam
Wycinasz tylko jeden,ma to być jazda na pograniczu dyskrymy,czym niżej tym lepiej dla mini fantów ;) ,ale bez ściemy!,coś za coś,albo nauczysz się kopać wszystko co śmierdzi( w tym i złom) albo zaufaj bezgranicznie dyskrymie i fanty koło nosa,innej drogi nie ma,dla mnie po 4 ro letnim ganianiu z Ace optimum było albo all i obserwowanie każdego sygnału albo tylko w all jeden kwadrat wycięty i kopanie wszystiego co bije choć odrobinę dziwacznie,trybu all bez wycinania zawsze używałem w miejscach w miarę czystych co by nie zgłupieć od nadmiaru sygnałów, z tego sprzętu przy takich nastawach więcej wcisnąć się nie da,w ace nie masz nawet możliwości regulacji stopniowej VDI na minusie jak to napisał kolega wyżej< małego żelaza (jest tylko jeden kwadrat Iron) więc zapomnij że sprzęt nie będzie przekłamywał jeżeli chodzi o gróbsze staluchy,i tak ace jest cienki jak barszcz pod względem zasięgów więc grzechem by było wycinać w nim zbyt wiele kosztem spokojności w uszach,pozdrawiam :z
Ps.co by nie :zolta spamować,to jest proste jak budowa cepa,masz w kanarku ID które działa,jak to ja zawsze mówiłem<mniej lub bardziej rozbiegane oczy :lol: (skaczące od lewej do prawej kwadraciki) dają kupę informacji co może być pod cewką,praktyka i tylko praktyka Cię zeka,innej drogi nie ma