Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 05:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Znajdka w postaci łańcuszka
PostNapisane: czwartek, 9 października 2014, 22:30 
Podporucznik
Podporucznik

Dokładnie!
All metal, ewentualnie dyskryminacja małego żelaza to jedyny sposób żeby znaleźć naprawdę fajne fanty :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 października 2014, 01:04 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dzięki za instrukcję, od jutra chodzę na all metal bez wycinek a po kilku wypadach w teren napiszę jakie były efekty. A i pytanie do kolegi kajtencjusz co masz na myśli pisząc "dyskryminacja małego żelaza" bo mi się wydaje że jest to nic innego jak właśnie wycięcie pierwszych kwadracików na all metal, no chyba że się mylę to proszę mnie poprawic. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 października 2014, 02:06 
Pułkownik
Pułkownik

Fancior v napisał(a):
Dzięki za instrukcję, od jutra chodzę na all metal bez wycinek a po kilku wypadach w teren napiszę jakie były efekty. A i pytanie do kolegi kajtencjusz co masz na myśli pisząc "dyskryminacja małego żelaza" bo mi się wydaje że jest to nic innego jak właśnie wycięcie pierwszych kwadracików na all metal, no chyba że się mylę to proszę mnie poprawic. Pozdrawiam

Wycinasz tylko jeden,ma to być jazda na pograniczu dyskrymy,czym niżej tym lepiej dla mini fantów ;) ,ale bez ściemy!,coś za coś,albo nauczysz się kopać wszystko co śmierdzi( w tym i złom) albo zaufaj bezgranicznie dyskrymie i fanty koło nosa,innej drogi nie ma,dla mnie po 4 ro letnim ganianiu z Ace optimum było albo all i obserwowanie każdego sygnału albo tylko w all jeden kwadrat wycięty i kopanie wszystiego co bije choć odrobinę dziwacznie,trybu all bez wycinania zawsze używałem w miejscach w miarę czystych co by nie zgłupieć od nadmiaru sygnałów, z tego sprzętu przy takich nastawach więcej wcisnąć się nie da,w ace nie masz nawet możliwości regulacji stopniowej VDI na minusie jak to napisał kolega wyżej< małego żelaza (jest tylko jeden kwadrat Iron) więc zapomnij że sprzęt nie będzie przekłamywał jeżeli chodzi o gróbsze staluchy,i tak ace jest cienki jak barszcz pod względem zasięgów więc grzechem by było wycinać w nim zbyt wiele kosztem spokojności w uszach,pozdrawiam :z
Ps.co by nie :zolta spamować,to jest proste jak budowa cepa,masz w kanarku ID które działa,jak to ja zawsze mówiłem<mniej lub bardziej rozbiegane oczy :lol: (skaczące od lewej do prawej kwadraciki) dają kupę informacji co może być pod cewką,praktyka i tylko praktyka Cię zeka,innej drogi nie ma

Ostatnio edytowano piątek, 10 października 2014, 02:29 przez Pułkownik L, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 października 2014, 02:18 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kumam ,kolego bedziemy próbować :=

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 października 2014, 20:03 
Podpułkownik
Podpułkownik

Myślę, że jest pewien sposób na łańcuszki w ACE 250. Ale to tak trochę mało praktyczne. Jeżeli na dynamiku nie ma nawet śladu sygnału (też na żelazo), a pojawi się gdy ten sam kawałek przejedziemy z wciśniętym pinpoitem. I to jest właśnie sygnał od srebrnego łańcuszka. Spróbujcie, u mnie tak działa. Łapie tak też jak łańcuszek jest rozwinięty. Ale zasięg to maksymalnie 8 cm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 października 2014, 12:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

petromin36 napisał(a):
Myślę, że jest pewien sposób na łańcuszki w ACE 250. Ale to tak trochę mało praktyczne. Jeżeli na dynamiku nie ma nawet śladu sygnału (też na żelazo), a pojawi się gdy ten sam kawałek przejedziemy z wciśniętym pinpoitem. I to jest właśnie sygnał od srebrnego łańcuszka. Spróbujcie, u mnie tak działa. Łapie tak też jak łańcuszek jest rozwinięty. Ale zasięg to maksymalnie 8 cm.

Tak ale jak piszesz to mało praktyczne, miało by to może sens na plaży ale chodzenie z wciśniętym pinpoitem po polach to porażka bo byle grudka rudy lub jakiś śmieć typu kabzel,pinezka,gwózdz lub jakaś drobina oznaczał by kopanie, bo przecież pinpoint nie rozróżnia stali od koloru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 października 2014, 12:30 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Raczej zbyt dużych efektów nie spodziewaj się po ace :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 października 2014, 12:50 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam, ja kolego się cudów po tym sprzęcie nie spodziewam, puściłem ten wątek tylko dla tego że byłem ciekaw czy tylko mi się nic nie trafia czy u innych jest podobnie :roll:.Kilka podpowiedzi uzyskałem więc będe próbował.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 października 2014, 16:28 
Podporucznik
Podporucznik

Kolega Pułkownik L odpowiedział za mnie, a ja mogę się tylko pod tym podpisać i to obiema rękami :1 :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 października 2014, 17:49 
Generał Broni
Generał Broni

Nie wiem,może tylko ja trafiłem,na nadzwyczajne ace250 i to jeden po drugim ale to one wyłuskały,tak wiele,że moglem sobie zafundować,nastepne wykrywacze z coraz wyższej półki.Pomiędzy pierwszym i drugim ace250,był i jest do tej pory-gti2500,ale używałem go,tylko jeden sezon i wróciłem do "kanarka".Jak pokazał się w sprzedaży,at-pro,to kupiłem i sprzedałem "kanarki".Teraz jest mi dużo łatwiej,rozpoznać łańcuszki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 października 2014, 18:34 
Pułkownik
Pułkownik

rufa napisał(a):
Nie wiem,może tylko ja trafiłem,na nadzwyczajne ace250 i to jeden po drugim ale to one wyłuskały,tak wiele,że moglem sobie zafundować,nastepne wykrywacze z coraz wyższej półki.Pomiędzy pierwszym i drugim ace250,był i jest do tej pory-gti2500,ale używałem go,tylko jeden sezon i wróciłem do "kanarka".Jak pokazał się w sprzedaży,at-pro,to kupiłem i sprzedałem "kanarki".Teraz jest mi dużo łatwiej,rozpoznać łańcuszki.

No co tam dużo się rozpisywać,w postach wyżej napisane<wycinam dwa pierwsze kwadraciki>i już więcej nie trzeba mówić,podstawowy błąd jak się nie chce słuchać,kanarem natrzepałem tyle drobiazgów że sentyment do niego mam dozgonny :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 października 2014, 00:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolega pułkownik L napisał ;No co tam dużo się rozpisywać,w postach wyżej napisane<wycinam dwa pierwsze kwadraciki>i już więcej nie trzeba mówić,podstawowy błąd jak się nie chce słuchać,
Kolego pułkownik L bo o to chodziło w tym poscie żebym się dowiedział czy ja coś zle robię czy garretty tak mają, ja jak już napisałem mam kilka instrukcji od kolegów z forum odnośnie ustawień i ich będę się trzymał. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 października 2014, 12:49 
Pułkownik
Pułkownik

Fancior v napisał(a):
Kolega pułkownik L napisał ;No co tam dużo się rozpisywać,w postach wyżej napisane<wycinam dwa pierwsze kwadraciki>i już więcej nie trzeba mówić,podstawowy błąd jak się nie chce słuchać,
Kolego pułkownik L bo o to chodziło w tym poscie żebym się dowiedział czy ja coś zle robię czy garretty tak mają, ja jak już napisałem mam kilka instrukcji od kolegów z forum odnośnie ustawień i ich będę się trzymał. Pozdrawiam.

Teraz tylko czekamy na fotki pierwszch drobiazgów :h ,kto pyta nie błądzi,powodzenia i pozdrawiam :zb
Ps.tylko się nie zniechęcaj,Durexy,papierki po cuksach,wszelkie alu drobiny będą ale i będą też te lepsiejsze fantki :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 października 2014, 16:08 
Plutonowy
Plutonowy

Kopię takie "marne" sygnały, ale w zyciu niczego poza papierkiem czy opakowaniem po gumkach, zerdzewialym gwozdiem nie trafilem. Nawet na plazy. Mimo to kopoe dalej ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 19:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam, niestety ok.40godz w terenie i nic oprócz kupy śmieci w postaci, papierków alu,drobnych zgarów i innych śmieci, ale znalazłem też kilka moniaków, krzyżyk, kilka medalików ale po łańcuszkach ani śladu a chodzę cały czas po jednym polu na którym znalazłem naprawdę sporą ilość medalików, krzyżyków i innych ciekawych rzeczy i nie wieżę w to że tam nie ma ani jednego łańcuszka, więc ja dalej obstawiam że moja piszczałka nie widzi łańcuszków a kopię każdy sygnał tak na stal jak i na kolor. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]