waldemar_batura napisał(a):
Co jakiś czas zaglądam na forum i mam w związku z tą dyskusją kilka pytań:
1. Na forum ludzie pokazują "żelastwo" ( pociski, łuski, granaty itp). Kwitnie dyskusja.I czy ma to jakieś skutki ( za wyjątkiem identyfikacji).
Sam jestem ciekaw odpowiedzi na to pytanie. Czy na forum były przypadki że kolega wrzucił urwiłapkę nie będącą w swoim naturalnym środowisku, umytą i jak gdyby nigdy nic leżącą na biurku to czy były wieści o kimś takim że miał najazd smutnych panów :cop :?
Co do tematu policji to miałem kiedyś pogadankę z policjantami w ilości 2 :cop :cop . Zapytałem o monetki itd. Otrzymałem odpowiedz a zarazem pytanie. "Ile jest średnio warta taka znaleziona przez ciebie moneta?". Odpowiedziałem że bywają bardziej wartościowe ale średnio to jakoś 30zł. Na to otrzymałem że "za 30zł to szkoda siadać do papierów i robić dym bo to tylko wykroczenie. Więc kop tylko pocisków nie wykopuj bo będziemy musieli interweniować"
Co do tematu Straży leśnej. Troszkę mam w tym orientacji, sporo znajomych leśniczy, podleśniczy i straż leśna (sam mam zamiar iść w tym kierunku. Od października SGGW warszawa kierunek leśne). Nie raz słyszałem że denerwują ich grzybiarze którzy na potęgę wjeżdżają do lasów. Irytuje ich wielokrotne upominanie tych samych osób. Szczycą się że ich nie obowiązuje (tak jak np. policję) widełki mandatowe. Mogą dać 50zł a mogą za to samo wykroczenie dać np. 3000zł. Wszystko zależy od nastawienia :1