stan12 napisał(a):
Nie wiem dlaczego wielu upiera się aby mówić że na monetki z Argo to filtr 4-rzędu, ja ze swego praktycznego długiego doświadczenia z argo,
Nikt się nie upiera, tyle, że filtr 4-rzędu to w Argo specjalistyczna opcja czyniąca go 'klasycznym'
drobnicowcem, ze wszystkimi tego konsekwencjami,czyli właśnie
mniej więcej odpowiednik Optimy.
A to, że za monetami można chodzić również na innych trybach - to oczywiste - bo w odróżnieniu od 'klasycznego'
drobnicowca Argo daje właśnie dużą elastyczność w doborze ustawień do specyfiki poszukiwań w danym miejscu.
I chyba nikt nie neguje, że relikt jest dużo głębszy od 4-rzędu, a w określonych warunkach może być dużo efektywniejszy od tegoż 4-rzędu.
stan12 napisał(a):
Czy koniecznie muszą być dwie cewki, to nie wiem jeżeli jest cewka DD to właściwie mając drugą nigdy nie ma czasu i chęci żeby ją w terenie zmieniać, chociaż prawdą jest że w niektórych przypadkach CC jest przydatna i jeśli kasa pozwala to dobrze jest ją mieć.
Tak jak się kugluje ustawieniami w odniesieniu do celów poszukiwań i uwarunkowań terenowych, tak samo jest i z cewką.
Oczywiście można DD29 rzeźbić w ekstremalnie zaśmieconym terenie (gdzie w obrębie cewki często jest więcej niż jeden obiekt), w polu po głębokiej orce czy w gęstych chaszczach lub lesie, ale wtedy naprawdę i przyjemniej, i skuteczniej, jest założyć mniejszą cewkę.