nieznany napisał(a):
jwaldek napisał(a):
Domyślam się, że policja bywa często niedouczona.
Większym nieszczęściem od "niedouczonego policjanta" jest laik, który po przeczytaniu trzech paragrafów wydaje sądy na tematy prawne jakby był sędzią Trybunału Konstytucyjnego z tytułem profesora i 40-letnim stażem w zawodzie. Większego steku bzdur i pomieszania z poplątaniem to ja w tym dziale od lat nie czytałem. Kiedyś tu był moderator, ale się zmył. Nie chodzi tu o autora, najwyżej poczuje "smak wideł w dupie". Chodzi o młodych ludzi bez doświadczenia, którzy mogą te brednie potraktować poważnie.
Załóż kolejny "teoretyczny" wątek na temat "ile diabłów mieści się na końcu igły". Będzie równie uczenie.
Kolego my normalnie dyskutujemy, po co te wycieczki osobiste i wypowiedzi, które nic mądrego nie wnoszą. Nikt tu tu sądów nie wydaje, to zwykłe opinie i wymiana zdań na tematy które ludzi interesuje. Jeśli mylimy się to podziel się swoją wiedzą i doucz tych młodych bez doświadczenia a jeśli nie masz nic do powiedzenia to oszczędzaj klawiaturę.
Sam jestem też rolnikiem , mam trochę hektarów ziemi i z ciekawości dopytuję bo czasami ktoś chodzi po moich polach a nie zawsze bym sobie tego życzył. Ten temat interesuje mnie jako poszukiwacza ale też jako właściciela ziemi.
Poza tym jeśli ktoś jest niedouczony prawnie to proszę o uzupełnienie tej wiedzy, prawo jest dla ludzi a to forum jest po to żeby co nieco sobie wyjaśnić.
Mam nieco doświadczenia z prawnikami bo sporo kancelarii prawnych w Polsce jest moimi klientami i orientuje się jak często przepisy prawa należy "interpretować" ale też wiem jak je wykorzystać na swoją korzyść bo nie raz korzystałem z tej wiedzy z powodzeniem (chociaż mnie interesuje zupełnie inna część prawa niż to co dotyczy poszukiwań).