Teraz jest czwartek, 7 sierpnia 2025, 00:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nocna przygoda na wykopkach !!!!
PostNapisane: niedziela, 23 listopada 2014, 22:56 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Teraz wychodzi na to że co dwa dni gnoi się kogoś na tym forum. Ostatnio "prosto z pola" poszukiwacza, który kopał w nocy na polu bo jakiś chłop zakazał mu "szukania". Pole nie było chłopa.
Dla mnie opowieść fajna z humorem.
Komentarz kogoś po rysunku (fotka z krowami) :n
Jeżeli ktoś pisze, że nie doczytał do końca to niech nie komentuje wątku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 listopada 2014, 22:59 
Generał Broni
Generał Broni

Przeczytalem do konca i jesli bylbys dosc bystry zauwazylbys co zacytowalem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 listopada 2014, 23:56 
Generał Broni
Generał Broni

bornerpl napisał(a):
Teraz wychodzi na to że co dwa dni gnoi się kogoś na tym forum. Ostatnio "prosto z pola" poszukiwacza, który kopał w nocy na polu bo jakiś chłop zakazał mu "szukania". Pole nie było chłopa.

Łyknąłeś ten kit złodziejaszka na koniec tematu o zmianie właścicieli pola jak młody okoń ? Tu polewka tez się zaczyna od miejsca jak kolegę nożami ćwiartowano, pewnie nocami za dużo chodzi po polach. Ja nie znam nikogo, co w dzień śmigał coby przynajmniej w twarz dostał, a tego mało na pal nie wbili, nie daje ci to do myślenia ?

"dostałem 2 razy nożem poszczuty psami, pobity i okradziony. ale dalej kopie. w nocy czy w dzień"

Jeszcze czasami należą się widły w plecy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 listopada 2014, 09:48 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

dla mnie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 listopada 2014, 18:37 
Moderator
Moderator

Nie wiem czy przebije kolege moja historia , ale postaram sie :)

Generalnie ekstremalnych sytuacji bylo kilka , ale skupie sie na jednej.

Na poszukiwanie miejscowki wybralem sie razem z kompanem od szpadla. Miejsce zostalo wytypowane "na oko" , po przyjezdzie maly rekonesans ...

0 zywej duszy , brak domostw w poblizu , tylko bezkresne pola i ugory gdzieniegdzie poprzecinane malym laskiem.

Pogoda tez dopisywala , humor na 100% wiec ochoczo wzielismy sie do przeszukiwania terenu.

Chodzilismy mniej wiecej 3h , co jakis czas zmieniajac pola na ugorki i odwrotnie ...

Kolega z kanarkiem wyprzedzil mnie o jakies 100m , a ja drobilem sobie powoli ... wkoncu to nie wyscig.

Patrze przed siebie , na horyzoncie pojawila sie Navara ... widze , ze gna w naszym kierunku , mysle sobie bedzie chryja , ale moze wlasciciel pomyslal , ze kopiemy mu ziemniaki (obok bylo pole) wiec przyjechal sprawdzic ... wytlumaczymy mu na szybko co i jak i bedzie spokoj.

Auto zatrzymuje sie , drzwi na osciez ... i wyskakuje z niego poirytowany "pan rolnik" ... , ze poirytowany slychac bylo juz z daleka po jego urwach i ujach oraz zamaszystym kroko - biegu.

Widze , dzierzy cos w dloni , z daleka nie bylo widac co i jak (pozniej pomyslalem , ze to siekiera) , z bliska okazalo sie mlotkiem.
Bez zastanowienia z piana na ustach podbiegl do kumpla i chcial go zdzielic w leb (pisze jak najbardziej powaznie i gdyby nie jego refleks i unik dostal by w glowe).

Kolega rzucil na bok detektor , szpadel i zaczeli sie szarpac ... chcial mu zabrac mlotek , ale facet mocno trzymal wiec ... dal mu w nos , rolnik przysiadl ... troche sie uspokoil , ale gebe darl w dalszym ciagu.
W miedzy czasie ja dobieglem (bylem kawalek od kolegi i jednoczesnie sytuacja zaskoczyla mnie okropnie)

Jeszcze nikt na mnie nie powiesil tylu ujow co ten rolnik. Nie dal dojsc do slowa , na przemian straszyl synami i policja , nie sluchal przeprosin i tlumaczen.
Rozumiem prawo wlasnosci , rozumiem tez , ze ktos najzwyczajniej moze sobie nie zyczyc mojej obecnosci na swoim polu, ale to byla juz lekka przesada w wykonaniu tego pana. Nie pomyslal , ze mogl by kogos nawet zabic uderzajac takim narzedziem prosto w glowe.
Koniec koncow , poszlismy do swojego samochodu , za nami slychac bylo "pana rolnika" ... spisalem wasze numery , wy uje , skur^&^^ itd.

Nikt z nas nie zgrywal chojrakow , po prostu sytuacja zmusila kolege do takiego dzialania. Zdarzalo sie , ze ktos zganial mnie ze swojego pola (zawsze to szanowalem) , ale nie w taki ekstremalny sposob.

Nikomu nie zycze takich "atrakcji"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 listopada 2014, 21:28 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Pewno żeście pyry kradli hehe, a nie pytał się czy chcesz w mordę czy dzwonić na policje bo jest jeden taki pyro obrońca :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 listopada 2014, 21:54 
Generał Broni
Generał Broni

Wclan może gościu nie wziął tego dnia leków ? :D Trafiliście na jełopa, dobrze że tylko tak się skończyło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 listopada 2014, 22:00 
Moderator
Moderator

emil : wiesz ... popatrzylem najpierw na samochod i mowie sobie kit , pogoni najwyzej i po sprawie ... nie myslalem nawet , ze trafie na takiego pieniacza.

Coz ... nie tylko wsrod nas sa czarne owce ... wlasciciele pol tez czasem nie sa lepsi. Wszystko zalezy od czlowieka ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 listopada 2014, 22:59 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kargula i Pawlaka nie oglądałeś Wclan :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2014, 22:26 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Super historyjka :1

Przeczytałem, zrozumiałem chociaż kilka osób ma z tym spory problem...

Panowie jak się nie podoba to nie czytajcie - chce się Wam potem czas tracić żeby pisać negatywne komentarze? Pewnie chcielibyście się pochwalić swoimi opowieściami ale max co macie w zanadrzu to dziadek machający patykiem z odległości 100m

Przepraszam jeżeli uraziłem osobę chorą na krytykowanie wszystkiego co się da. Dużo osób na to ostatnio choruje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 19:00 
Szeregowy
Szeregowy

darmatt napisał(a):
Silent_hill, jak dla mnie bombowa relacja no i ten rysunek z jajem (to "ko ko ko ko" to mnie zabiło na miejscu) :luv Jeden z bardziej optymistycznych postów w ostatnim czasie :)

A mnie również oznaczenie pojazdów policji literami MO :) :) ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 kwietnia 2015, 16:30 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

silent_hill napisał(a):
etrom2 napisał(a):
Przeżycia pewno ,,fajne''-ale w ,,opowiadaniu'' zero ładu, składu i porządku.... :zb

czego nie wiesz to ci wytłumaczę.
Moderator pozmieniał słowa bez których ta historyjka nie jest już taka jaka była naprawdę
Moderator nic jak na razie nie zmienił, sam jeszcze nie przebrnął przez to nazwijmy "opowiadanie"
[b]Sopel74[/b]

Ciekawa historyjka!
...usmialem sie niezle! hehe
Dzieki kolego!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 kwietnia 2015, 16:41 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

wclan napisał(a):
Nie wiem czy przebije kolege moja historia , ale postaram sie :)

Generalnie ekstremalnych sytuacji bylo kilka , ale skupie sie na jednej.

Na poszukiwanie miejscowki wybralem sie razem z kompanem od szpadla. Miejsce zostalo wytypowane "na oko" , po przyjezdzie maly rekonesans ...

0 zywej duszy , brak domostw w poblizu , tylko bezkresne pola i ugory gdzieniegdzie poprzecinane malym laskiem.

Pogoda tez dopisywala , humor na 100% wiec ochoczo wzielismy sie do przeszukiwania terenu.

Chodzilismy mniej wiecej 3h , co jakis czas zmieniajac pola na ugorki i odwrotnie ...

Kolega z kanarkiem wyprzedzil mnie o jakies 100m , a ja drobilem sobie powoli ... wkoncu to nie wyscig.

Patrze przed siebie , na horyzoncie pojawila sie Navara ... widze , ze gna w naszym kierunku , mysle sobie bedzie chryja , ale moze wlasciciel pomyslal , ze kopiemy mu ziemniaki (obok bylo pole) wiec przyjechal sprawdzic ... wytlumaczymy mu na szybko co i jak i bedzie spokoj.

Auto zatrzymuje sie , drzwi na osciez ... i wyskakuje z niego poirytowany "pan rolnik" ... , ze poirytowany slychac bylo juz z daleka po jego urwach i ujach oraz zamaszystym kroko - biegu.

Widze , dzierzy cos w dloni , z daleka nie bylo widac co i jak (pozniej pomyslalem , ze to siekiera) , z bliska okazalo sie mlotkiem.
Bez zastanowienia z piana na ustach podbiegl do kumpla i chcial go zdzielic w leb (pisze jak najbardziej powaznie i gdyby nie jego refleks i unik dostal by w glowe).

Kolega rzucil na bok detektor , szpadel i zaczeli sie szarpac ... chcial mu zabrac mlotek , ale facet mocno trzymal wiec ... dal mu w nos , rolnik przysiadl ... troche sie uspokoil , ale gebe darl w dalszym ciagu.
W miedzy czasie ja dobieglem (bylem kawalek od kolegi i jednoczesnie sytuacja zaskoczyla mnie okropnie)

Jeszcze nikt na mnie nie powiesil tylu ujow co ten rolnik. Nie dal dojsc do slowa , na przemian straszyl synami i policja , nie sluchal przeprosin i tlumaczen.
Rozumiem prawo wlasnosci , rozumiem tez , ze ktos najzwyczajniej moze sobie nie zyczyc mojej obecnosci na swoim polu, ale to byla juz lekka przesada w wykonaniu tego pana. Nie pomyslal , ze mogl by kogos nawet zabic uderzajac takim narzedziem prosto w glowe.
Koniec koncow , poszlismy do swojego samochodu , za nami slychac bylo "pana rolnika" ... spisalem wasze numery , wy uje , skur^&^^ itd.

Nikt z nas nie zgrywal chojrakow , po prostu sytuacja zmusila kolege do takiego dzialania. Zdarzalo sie , ze ktos zganial mnie ze swojego pola (zawsze to szanowalem) , ale nie w taki ekstremalny sposob.

Nikomu nie zycze takich "atrakcji"

Sytuacja była poważna..., ten rolnik niestety raczej nie miał dobrych doświadczeń z nieproszonymi gośćmi...
Z drugiej strony, jeżeli oczekujemy od kogoś kultury i poszanowania, my także powinniśmy taką postawę okazywać, pytając o pozwolenie przeszukania czyjegoś pola.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 13:37 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czytając ten wątek dochodzę do wniosku, że kilka piw wożonych w bagażniku na pojednanie w awaryjnych sytuacjach to nie jest głupi pomysł.
Kiedyś chodziłem i pytałem o zgodę na kopanie, jednak często jest tak że właściciel dzierżawi pole i ciężko się połapać kogo pytać o zgodę...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]