Teraz jest poniedziałek, 21 lipca 2025, 18:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GM4
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 13:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

tur napisał(a):
damiano napisał(a):
ta 8 to chyba troszkę za mała.

Te ponad 2 cm mogą zaważyć gdzie indziej, ale przy cewce to już chyba nie będzie wielkiej różnicy. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 kwietnia 2015, 18:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bułgarzy zrobili dobrą cenę na GM4 w starej budzie. Może komuś się przyda link gdyby chcial ominąć krajowego dystrybutora.
http://www.goldenmask.eu/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 20:15 
Generał Broni
Generał Broni

Witam wczoraj dostałem od kolegi Saku(mocny sygnał) adapterek do Gm,byłem dzisiaj na wypadzie na pograniczu czeskim,chodzę sobie i słyszę że zaczyna ćwierkolić ,podnoszę cewkę oczywiście jeszcze mocniej nadaje, więc szybkie podłączenie adaptera i kurcze cisza :o chodziłem kilka dobrych godzin i nawet nie pisnął czułość wyżyłowana aż na 9 :ups: podnoszenie cewki i inne akrobacje nie powodowały już odbierania zakłóceń zasięg identyczny jak bez adaptera.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 20:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

No to elegancko :1
Tak myślałem że adapter będzie lekarstwem :)
Teraz pytanie co dalej z CE? Będziesz starał się coś od nich wywalczyć, czy odpuścisz? To oni powinni Ci taki adapter załatwić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 20:34 
Generał Broni
Generał Broni

niepiotrek napisał(a):
Teraz pytanie co dalej z CE? Będziesz starał się coś od nich wywalczyć, czy odpuścisz? To oni powinni Ci taki adapter załatwić.

Ja im o tym pisałem,to jest parodia z nimi,nic nie zrobili przy moim sprzęcie przeleżał,mam nadzieje że nikt u nich nic nie kupi nie chce mi się nawet o tych hurtownikach już wspominać :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 20:41 
Chorąży
Chorąży

tur napisał(a):
niepiotrek napisał(a):

Ja im o tym pisałem,to jest parodia z nimi,nic nie zrobili przy moim sprzęcie przeleżał,mam nadzieje że nikt u nich nic nie kupi nie chce mi się nawet o tych hurtownikach już wspominać :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 21:35 
Chorąży
Chorąży

WALBUR napisał(a):
tur napisał(a):
niepiotrek napisał(a):

Czy adapter jest lekarstwem na bolączki gm4,raczej wątpię, na chwile pomoże, ale po czasie raczej problemy powracają-ja myślę że coś jest niedopracowane z elektroniką-zaczyna szaleć po jakimś czasie pracy i nic na to nie można poradzić,wyłączam go i idę do domu i mam dość bo myślę że wykrywka padła,odpalam go po kilu godzinach a on chodzi jak zegarek,problem znika,podejrzewałem wilgoć w powietrzu i przeróżne teorie co do powodu wzbudzania się nagłego wykrywacza a on i tak ma swoje humorki -jak moja żona :lol:
Pomogła zmiana cewki z dd na spidera, jest dużo lepiej,już tak nie zaczyna się wzbudzać,że po 2 do 3 godzin nie dało się chodzić,ale znowu dźwięk staje się jednolity(bezbarwny) co mi utrudnia rozróżnianie jaki kolor miej więcej znajduje się pod cewką.
Nie dawno padł mi przełącznik na automatyczny balans gruntu(ni jak nie da się na tym ustawieniu chodzić),ale nie jest to przeszkodą,bo i tak śmigam na ręcznym
Jeszcze wymienię zasilanie (akumulatorki),może to jest przyczyną nagłego wzbudzania,pożyjemy zobaczymy.
Jedno co mogę powiedzieć o ty wykrywaczu, że pomimo tylu wad ,to co potrafi to jestem nieraz w szoku ,jakie drobinki łuska i ile.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 21:41 
Generał Broni
Generał Broni

Podejrzewam że jakby była dostępna dokumentacja techniczna do tego detektora to nasze serwisy by sobie z naprawami poradziły bez problemu,Walbur taki przełącznik powinieneś dostać u nas bo to standardowy dwu funkcyjny.A mi bardzo przydaje się grunt automatyczny jak jest dużo kamieni magnetycznych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 22:02 
Chorąży
Chorąży

tur napisał(a):
Podejrzewam że jakby była dostępna dokumentacja techniczna do tego detektora to nasze serwisy by sobie z naprawami poradziły bez problemu,Walbur taki przełącznik powinieneś dostać u nas bo to standardowy dwu funkcyjny.A mi bardzo przydaje się grunt automatyczny jak jest dużo kamieni magnetycznych.

Kamienie eliminuje tak samo jak jak na automatycznym,pokrętło w lewą stronę na około godzinę 10 i mam tak samo jak na automatycznym(jakiś kolega to już prędzej pisał na tym forum i chyba na tym wątku).

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2015, 16:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

WALBUR napisał(a):
WALBUR napisał(a):

Czy adapter jest lekarstwem na bolączki gm4,raczej wątpię, na chwile pomoże, ale po czasie raczej problemy powracają-ja myślę że coś jest niedopracowane z elektroniką-zaczyna szaleć po jakimś czasie pracy i nic na to nie można poradzić,wyłączam go i idę do domu i mam dość bo myślę że wykrywka padła,odpalam go po kilu godzinach a on chodzi jak zegarek,problem znika,podejrzewałem wilgoć w powietrzu i przeróżne teorie co do powodu wzbudzania się nagłego wykrywacza a on i tak ma swoje humorki -jak moja żona :lol:
Pomogła zmiana cewki z dd na spidera, jest dużo lepiej,już tak nie zaczyna się wzbudzać,że po 2 do 3 godzin nie dało się chodzić,ale znowu dźwięk staje się jednolity(bezbarwny) co mi utrudnia rozróżnianie jaki kolor miej więcej znajduje się pod cewką.

poz.

Może temperatura ma coś z tym wspólnego? Nagrzewa się jakiś element i destabilizuje wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2015, 17:07 
Generał Broni
Generał Broni

Albo wilgotność + temperatura (a najbardziej jej wahania) - słaba jakościowo elektronika tego nie lubi :cry:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2015, 17:22 
Generał Broni
Generał Broni

Nie ma sensu takich dywagacji prowadzić bo schematu nie mamy,moim zdaniem laika bo płytkę w swoim Gm widziałem wszystko wygląda bardzo dobrze jakościowo ,lutowanie płytka itp.Jest masa użytkowników zadowolonych od początku z Gm są też którzy borykają się z usterkami a że serwisu nie mamy żadnego to jest problem.Jutro też wypadzik zobaczymy dalszą eksploatacje z adapterkiem :)Jeszcze mam taką obserwacje odnośnie jak łapał zakłócenia mój Gm,czy nisko przelatujące samoloty pasażerskie mogą powodować takie zakłócenia?Tu gdzie kopie jest korytarz powietrzny odrzutowce latają praktycznie co kilka minut z południa europy na północ,do tego teren górski wysoko nad poziomem morza hmm,pytam się bo wczoraj czekałem aż się wzbudzi aby szybko adapter podpiąć akurat zaczął jak samolot się zbliżał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2015, 18:27 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Samoloty to wątpliwe zakłócenia i raczej krótkotrwałe. Obstawiam dalej wadę elektroniki lub połączeń lutowanych.

Sam używam parę analogów i nawet szukając w trudnych warunkach, na parę różnych wykrywaczy nigdy nie było większego problemu!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2015, 19:11 
Generał Broni
Generał Broni

Możliwe ja właśnie miałem krótkotrwałe zakłócenia,ważne że śmiga z adapterkiem bez zakłóceń i świetnie kosi drobnice przy gruzach jak założę mniejszą cewkę to będzie już super na gruzowiskach :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 kwietnia 2015, 15:21 
Generał Broni
Generał Broni

Koleiny wypad potwierdza że adapter zrobił grzecznego goldenka zero zakłóceń no i jest złotko :D próba 585 oraz moniaczek co ciekawe proxima na sztorc nie widziała tego pierścionka dopiero na płasko i to bardzo nisko,golden w każdej pozycji sygnalizuje pierścioneczek odległość spora.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]