Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 17:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze powyżej 3500 zł
PostNapisane: niedziela, 10 maja 2015, 10:13 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ciekawych rzeczy można się o sobie dowiedzieć w takim wątku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 maja 2015, 19:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

anndrzej napisał(a):
widzę tutaj sami dilerzy deusa się wypowiadają i jak zwykle nie na temat - deus jest sprzętem który dośc szybko sie psuje a jak się zepsuje to jest nienaprawialny stąd jego cena powinna być conajmniej o połowe niższa i tyle w temacie (zakup nowej cewki 1200zł słuchawek 1000zł po okresie gwarancji ) ...nie opowidajcie ludziom bajek o kablach ciężarze i innych dyrdymałach - Ci co mają deusa nie mają absolutnie żadnych lepszych efektów od sprzętu dobrej jakości
moim zdaniem stosujecie bezczelne naganianie ale nie mówie że ten sprzęt nie ma zalet ale nie jest lepszy np. golden mask nie ma kabli jest bardzo lekki i mega wytrzymały a osiągi ma szokujące - robilismy testy i większości gleb jest lepszy !!
dla jasności nie mam sprzętu golden mask

Drugi sezon intensywnie i nic się nie dzieje. Poza tym skąd masz wiadomości, że Deus jest nienaprawialny? Baterie w słuchawce i w cewce wymieniasz bez problemu u dilera .Po 3-4 latach użytkowania nie kupując akumulatorków można zainwestować w nowe . Żeby oceniać sprzęt trzeba z nim troszkę pochodzić .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 maja 2015, 23:05 
Podporucznik
Podporucznik

Panowie nie karmcie trola, ktory zarejestrowal sie tutaj w jakichs okreslonych celach. Pierwszy to oczernianie Deusa i kolejne, ktorych mozna sie tylko domyslac. Piszac takie bzdury jak on, nawet ciezko to komentowac, bo nie jest latwo znizyc sie do tego poziomu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 16:41 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

kgrl napisał(a):
Panowie nie karmcie trola, ktory zarejestrowal sie tutaj w jakichs okreslonych celach. Pierwszy to oczernianie Deusa i kolejne, ktorych mozna sie tylko domyslac. Piszac takie bzdury jak on, nawet ciezko to komentowac, bo nie jest latwo znizyc sie do tego poziomu.

jeśli mówisz o poziomach to pewnie masz na myśli swój poziom . parę zdań negatywnych i prawdziwych o deusie i sapiecie jak małe dzieci. deus jest za drogi i nie ma lepszych wyników ten kto go używa w porównaniu z innym dobrej klasy sprzętami. ciekawe jak skomentujecie fakt że w ofertach jest wysyp sprzedaży deusa tuż przed końcem gwarancji ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 17:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jaki wysyp i gdzie dawaj przykłady.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 19:58 
Major
Major

Mniej niż zero - całe podsumowanie kolegi an....
Gdzie fakty, gdzie praktyka, gdzie.......
A faktem jest to że żaden wykrywacz nie jest idealny ale to że akurat ten jest wg kolegi całkiem do du... jest całkowicie niepopartym faktem, ale po co od razu trolować, niech się spróbuje ze swoim sprzetem (jeśli ma )
z tymi którzy na co dzień biegają z Deusem
A czemu na moje pytanie nie odpowiedział kolega - co z Etrackiem, przecież jest droższy,też jest beee
Puste gadanie :lol: Szeregowca :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 23:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

gigo75 napisał(a):
Mniej niż zero - całe podsumowanie kolegi an....
Gdzie fakty, gdzie praktyka, gdzie.......
A faktem jest to że żaden wykrywacz nie jest idealny ale to że akurat ten jest wg kolegi całkiem do du... jest całkowicie niepopartym faktem, ale po co od razu trolować, niech się spróbuje ze swoim sprzetem (jeśli ma )
z tymi którzy na co dzień biegają z Deusem
A czemu na moje pytanie nie odpowiedział kolega - co z Etrackiem, przecież jest droższy,też jest beee
Puste gadanie :lol: Szeregowca :lol:

porwnujesz etracka w którym nie ma się co psuć to bubla deusa za kosmiczna cenę w którym siadają baterie cewki lub słuchawek i elektroniki słuchawek ? ok rozumiem że masz mało kumpli którzy mają deusa z grubym przebiegiem 3-4 lata.....wszystko wychodzi w praniu a prócz pisania o poziomach doświadczeniu braku faktów to co myślicie że próbując mnie oceniać nie znając mnie spowodujecie że będę mniej wiarygodny? współpracuję z wieloma grupami społeczników i wiem jak sprawdza się sprzęt w terenie co do skuteczności a także zawodności sprzętu . śmieszne to forum jak sekta pana tadeusza
nikt wam nie broni zarabiania na sprzedaży sprzętu ale w biznesie osobiście cenię sobie uczciwość

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 23:56 
Generał Broni
Generał Broni

Andrzejku, ale baterie, a raczej akumulatory się zawsze zużywają. Jak moje eneloopy po kilku latach padną to mam pisać, że wykrywacz to badziew ? Taka jest Deusa natura i ludzie wiedzą co kupują, nie ma się co pluć. Jak padną aku to sobie kupią drugie, co się tak tym faktem denerwujesz ? Ich kasa, ich problem. Za to stawy zdrowe będą w porównaniu do Minelaba się nie zatrą od ciężaru, coś za coś.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 00:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Po pierwsze czemu nazywasz społeczniakami ludzi z którymi współpracujesz? Skoro to ten gatunek ludzi według Ciebie to dlaczego ta współpraca trwa? Apropo akumulatorków, To może inaczej skoro się tak uczepiłeś tych cytuję ( bateri ) :) policz sobie ile Cię pieniędzy wyniesie zakup w ciągu tych trzech lub czyterech lat zakup zwykłych bateri paluszków :-) a później odpowiedz sobie na pytanie co jest tańsze w eksploatacji wymiana akumulatorków raz na trzy lub cztery lata w deusie czy suma jaką przeznaczysz na zwykłe baterie. :666 Wstaw też wreszcie te dowody na wysyp Deusów wraz z końcem gwarancji :D Nie wiem skąd bierzesz te informacje na temat Deusów ale są oderwane od rzeczywistosci.

Edit by nie spamować. Co do ceny jaką ja i wielu kolegów zapłaciliśmy za ten sprzęt to stać nas na to więc kupiliśmy. Świadomy wybór :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 00:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

fiszer5 napisał(a):
Po pierwsze czemu nazywasz społeczniakami ludzi z którymi współpracujesz? Skoro to ten gatunek ludzi według Ciebie to dlaczego ta współpraca trwa? Apropo akumulatorków, To może inaczej skoro się tak uczepiłeś tych cytuję ( bateri ) :) policz sobie ile Cię pieniędzy wyniesie zakup w ciągu tych trzech lub czyterech lat zakup zwykłych bateri paluszków :-) a później odpowiedz sobie na pytanie co jest tańsze w eksploatacji wymiana akumulatorków raz na trzy lub cztery lata w deusie czy suma jaką przeznaczysz na zwykłe baterie. :666 Wstaw też wreszcie te dowody na wysyp Deusów wraz z końcem gwarancji :D Nie wiem skąd bierzesz te informacje na temat Deusów ale są oderwane od rzeczywistosci.

Edit by nie spamować. Co do ceny jaką ja i wielu kolegów zapłaciliśmy za ten sprzęt to stać nas na to więc kupiliśmy. Świadomy wybór :1

ok spoko skoro tak uważasz niech Ci będzie a co do społeczników to społecznik to ktos co robi na pozytek publiczny i nie bierze za to apanaży - rozumiem że większośc tutaj to biznesmeni ? :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 11:12 
Major
Major

Żaden z nas nie jest biznesmenem ani naganiaczem, po prostu korzystamy z tego sprzętu i nie zgadzamy się z tymi głupotami co wypisujesz :evil:
Myślę że z mojej strony to już wszystko i czas zakończyć tą bezproduktywną dyskusję z kolegą an....
Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 18:08 
Podporucznik
Podporucznik

Oho! Spolecznicy ! cos mi sie zle widzi :lol: i Sami dilerzy deusa na tym forum :ups: pozdrawiam Marek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 22:17 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

kończę dyskusję nie jesteście dla mnie partnerami do rozmowy, macie prawo się nie zgadzać co do opini o deusie ale nie zauważyłem żadnych argumentów ze strony sekty deusa ( skoro tak bardzo przekonujecie że nie handlujecie sprzętem, bynajmniej częśc z was w moim odczuciu się tak zachowuje lub boi się dopuścić myśl że dali 5 koła za sprzęt który można kupic za 2,5 kafla i mieć te same efekty) . jedna wypowiedź była wyważona i za nia dziękuję. a propos jak kogos nie znacie to nie bredźcie o mnie ...nie pobieram opłat za dbanie o groby żołnierzy poległych, szczerze to czuje się trochę urażony

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 22:42 
Major
Major

anndrzej napisał(a):
kończę dyskusję szczerze to czuje się trochę urażony

:cry: :cry: :cry: Amen

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 23:46 
Major
Major

Kolego anndrzej co ty palisz, weź się za robotę i zarób na tego wymarzonego deusa.
Czepiasz się jakiś bzdur, przecież każda firma ma jakieś wpadki. To że dużo osób pisze o niedoładowujących się akumulatorach to nie znaczy że to jakiś pomór wystąpił. U mnie wysłanie na naprawę gwarancyjną 3 tyg czekania i problem znikł. 5 lat gwarancji to chyba tez coś. Co nie znaczy że nawet z takim akumulatorkiem nie da się chodzić, właśnie że się da i to wykorzystując całą dostępna moc Deusa, spokojnie 8 h.
Teraz zalety tego badziewia
- nie latają żadne przewody- ile to razy np: mi z poprzednią piszczałką w ferworze walki w lesie zerwało słuchawki przez kabelek zaplątany o drzewo, ileż to się słyszy w innych wykrywaczach , jak wtyczka do panelu szwankuje, lub przewód w miejscu mocowania cewki się wyrobił lub luźny przewód daje fałszywe sygnały itp tego to już kolega nie zauważa?
- mobilność sprzętu to tez coś: bez głupich pytań sąsiadów , typu znowu na rybki czy może jakieś strzelanko, Deusa wkładam w średni plecaczek + mała składana saperka lub digger i już mogę lecieć uprawiać swój ulubiony sport :1
- dla 18 nastolatków wykrywka może ważyć nawet i 3 kg aby była głęboka, ale jest taki wiek, że każdy gram się liczy i tu Deus z 9 cali nie ma sobie równych.
- możliwość używania kilku częstotliwości i zapisywania sobie swoich własnych programów w zależności w jakich warunkach kopiemy, dostępnych paroma klikami to też pikuś?
- dostępność do aktualizacji oprogramowania ?
- a czułość sprzętu ja pinpointa chyba użyłem z dwa razy z ciekawości, namierzanie jest perfekcyjne w punkt, czasami kret garret nie może namierzyć kawałeczka kolorku a Deus uparcie pokazuje że tam jest.
Dobra jeszcze mógłbym wymieniać, ale żeby było sprawiedliwie to napisze co mnie najbardziej denerwuje:
- wyświetlacz: z moim troszkę słabym wzrokiem nie jest super czytelny ( np nie widzę dobrze która jest godzina, ale ta jest napisana akurat tą najdrobniejszą czcionką).
- Id powyżej powiedzmy np 15 cm wariuje, oczywiście w zależności od wielkości fanta ( ale i tak wiadomo że trzeba kopać każdy ładny sygnał).
- i największa wada to głębokość ( przynajmniej ja mam takie odczucia po prawie 1.5 rocznym użytkowaniu). W testach wychodzi że grosza współczesnego złapie z 25 cm a w praktyce jest gorzej.
Mój aktualny rekord monetkowy to, 23mm miedziana moneta 3 pfenning 1844, wykopana z ok 24 cm.
Pozdrawiam użytkowników Deusa

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]