Teraz jest czwartek, 23 kwietnia 2026, 04:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: fanty z lasu i coś jeszcze
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 17:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nikt na Ciebie nie krzyczy.. bo każdy pewnie by tak postąpił... to jest raczej apel do tych co to czytają ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 19:59 
Podporucznik
Podporucznik

Ja dziękuję za taki apel :666
dago2 napisał(a):
Co to za leśnik że nie "pogonił" cię z tym znaleziskiem.
Łapy bym wam po przetrącał...

adamos napisał(a):
Za to co zrobiłeś powinieneś dostać szpadlem po plecach i zakaz wstępu do lasu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 20:33 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Masz racje wszyscy tu tacy mądrzy twardziel i bezbłędni klikając w klawiaturę nie mam zamiaru więcej udzielać się na tym forum pozostanę biernym obserwatorem (jeśli oczywiście nie zostanę usunięty przez admina) i będę podziwiać wspaniałe znaleziska kolegów poszukiwaczy co to w 15 minut w lesie wykopuja po 50 pięknych monet z czego połowa to grube srebrerka i potrafią tylko wszystkich pouczać i krytykować nie tyczy się to oczywiście wszystkich bo rady kilku z was bardzo mi pomogły i chwała im za to pozdrawiam i wielu pięknych fantow.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 20:37 
Porucznik
Porucznik

Konstruktywna krytyka nikomu jeszcze nie zaszkodziła.A wielu co przeczytało ten post ,będzie wiedziało jak postąpić w podobnym przypadku.Czyli same plusy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 20:40 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Masz racje ale jest krytyka i KRYTYKA

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 22:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

Hehe Kurczak masz rację nie doczytałem tych pozdrowień ;) ..... a co do forum... to musisz się przyzwyczaić bo masa ludzi tu jest i różnie piszą :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 01:03 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Tu często tak jest "szpadel w plecy" lub "zakop bo jutro wpadnie policja" itp... Kolego nie przeszedłeś obojętnie pomogłeś, gorzej jakby każdy odwracał głowę w drugą stronę i udawał że nie widzi. Nie wiedziałeś że dzikiej zwierzyny sie nie dotyka bo zostawiasz zapach. Wyszło jak wyszło dobrze sie skończyło, uczymy się całe życie i jest to lekcja dla innych więc głowa do góry :za pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 05:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jakbym znalazł w ruchliwym miejscu tez bym zabrał, tak przynajmniej przeżyje na 100 proc. A mogłoby się okazać ze jest sama. :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 08:27 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Mariusz niczym się nie przejmuj , ta krytyka to zapewne leśnicy lub myśliwi się odezwali . Tylko jak oni strzelają do zwierzyn po kilka razy , bo za pierwszym nie umieją i zwierzęta biegają pokrwawione po lesie to wszystko jest ok. A jak ty dotchniesz sarnę to wielka burza .:1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 22:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

mariusz.kot napisał(a):
Mariusz niczym się nie przejmuj , ta krytyka to zapewne leśnicy lub myśliwi się odezwali . Tylko jak oni strzelają do zwierzyn po kilka razy , bo za pierwszym nie umieją i zwierzęta biegają pokrwawione po lesie to wszystko jest ok. A jak ty dotchniesz sarnę to wielka burza .:1

Nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia :D bo znowu kłódka tu padnie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 maja 2015, 16:18 
Kapral
Kapral

barera napisał(a):
mariusz.kot napisał(a):

teraz tafiają za pierwszym razem , dobra optyka , odpowiedni kaliber i wygodna pozycja na ambonie , nie mam o takim polowaniu dobrego zdania ale takie czasy nastały , każdy wygodny się robi powoli :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 maja 2015, 16:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

TomekC napisał(a):
barera napisał(a):
mariusz.kot napisał(a):

teraz tafiają za pierwszym razem , dobra optyka , odpowiedni kaliber i wygodna pozycja na ambonie , nie mam o takim polowaniu dobrego zdania ale takie czasy nastały , każdy wygodny się robi powoli :)

Zachęcam do lektury .... człowiek poluje od zawsze :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 maja 2015, 22:37 
Kapral
Kapral

mariuszpolk napisał(a):
Masz racje wszyscy tu tacy mądrzy twardziel i bezbłędni klikając w klawiaturę nie mam zamiaru więcej udzielać się na tym forum pozostanę biernym obserwatorem (jeśli oczywiście nie zostanę usunięty przez admina) i będę podziwiać wspaniałe znaleziska kolegów poszukiwaczy co to w 15 minut w lesie wykopuja po 50 pięknych monet z czego połowa to grube srebrerka i potrafią tylko wszystkich pouczać i krytykować nie tyczy się to oczywiście wszystkich bo rady kilku z was bardzo mi pomogły i chwała im za to pozdrawiam i wielu pięknych fantow.

Nie ma co się zniechęcać do forum... Są tu ludzie mądrzy, ale na 100% znajdą się tacy którzy tylko ich udają... ja wiem że nie wolno dotykać zwierzyny, ale jeśli ma połamane gnaty, to raczej matka nie poszła do pobliskiej budki zadzwonić po karetkę... sam nie wiem jak zachował bym się w danej sytuacji... Raczej starał bym się zdobyć numer do Leśniczego i niech on podejmuje decyzje.
Jak dla mnie to w tej konkretnej sytuacji dobrze zrobiłeś, uratowałeś sarenkę. Co do kolejnych "złych dotyków" :) lepiej uważać :) aaaa i przemyśl 2x nim sie pochwalisz bo jak widzisz różnie może być to odebrane ;) na zdjęciu nie widać że sarenka jest połamana i dlatego tak naskoczyli na Ciebie. Powodzenia!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2015, 06:46 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Oj moim zdaniem nie ma za co tu człowieka krytykowac. Posłuzył się swoim naturalnym instynktem...żal sie zrobiło,dezorientacja..nie wiedział czy jest chora,zdrowa,porzucona czy ukryta więc zadziałały naturalne ludzkie odruchy...chęć pomocy, podtrzymania życia w kojncu małej kruchej istoty. To ze zasady postepowania ze zwierzetami nieraz są inne to ten czyn ,choć z punktu widzenia natury nie był najlepszy..jednak zasługuje na pochwałę bo jestesmy ludzmi i takie mamy instynktu i odruchy. Tak jak ktoś tu madrze napisał...przyrodzie nie ubedzie,zwierzer przezyje..a chłopak bedzie miał czyste sumienie.
Gdyby ona lezała gdzieś pod krzakiem w środku lasu..inna sprawa mozna by wtedy inaczej interpretowac..ale jak napisał ze to było przy dosyć ruchliwej okolicy....mi sie wydaje ze dzikei zwierzeta nie zostawiają swoich pociech w takich miejscach i wybieraja znacznie bardziej ,,bezpieczne,,. Zasada jest zeby nie dotykac ale sytuacja byc moze była specyficzna i szacunek dla kolegi za odruchy i instynkt samozachowawczy.:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2015, 20:06 
Porucznik
Porucznik

Już tak nie słodźcie bo jeszcze każde napotkane zwierze będzie zabierał z lasu i nosił do leśniczego.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]