Cytuj:
Kiedyś też chodziłem z wykrywką z telewizorkiem miedzy pepeszami nie kopiąc ich jakież moje było zdziwienie jak innemu koledze który kopał te pepeszki bo nie miał monitorka zaczęła wychodzić drobna biżuteria :) aż sprawdziłem i ku mojemu zaskoczeniu sygnał na srebrną biżuterie był identyczny jak na pepesze :( Drugi przykład gdzie chodziłem z telewizorkiem nie kopiąc pepesz teraz odwiedziłem z Gm i po czwartej pepeszce złoty pierścionek z brylancikiem :D
Ale to co napisałeś nie odpowiada na moje pytanie! Fajnie, że po godzinie kopania pepesz wyszła Ci biżuteria ale co byś zrobił jak po dwóch dniach kopania pepesz nic by nie wyszło?
Widząc, że na obszarze poszukiwań są jednorodne śmieci możesz mając ekran ŚWIADOMIE odrzucić identyfikację numeryczną w zakresie tego śmiecia i sprawdzić czy w ogóle jest sens w danym miejscu kopać. Jeśli wyskakuje coś fajnego to niestety ryjesz wszystko, jeśli nic ciekawego Ci nie wyskoczy to z dużą dozą prawdopodobieństwa możesz uznać, że nie ma sensu tracić czas w tym miejscu. Oczywiście możesz w ten sposób coś pominąć.
Cytuj:
na marginesie w Gm pinpoint jest w ogóle niepotrzebny nawet na największej cewce jest to cholernie szybki i dokładny wykrywacz.
Jeśli kopiesz wszystko to pin point rzeczywiście jest Ci niepotrzebny, ale w takim razie może lepiej i taniej kupić jakieś duże sito? :D
Pin point daje poza informacją o bardzo dokładnym miejscu zalegania fanta, także inne informacje takie jak przybliżony kształt i przybliżoną głębokość zalegania fanta ale zapewne nigdy do takiej wprawy w posługiwaniu się telewizorkiem nie doszedłeś.
Cytuj:
Nie jest też żadnym klonem Tesoro ,notabene Rutus jest klonem whitesa xlt przynajmniej z budowy i jakoś nikomu to nie przeszkadza :)
Czy miałem wymieniać wszystkie podobne do siebie modele wykrywaczy - akurat GM nie jest jedyny i na tle innych podobnych wyróżnia się tylko ilością bezgranicznie zapatrzonych w ten wykrywacz użytkowników. Rozumiem, że to z jakim zacięciem udowadniasz wyższość GM nad innymi wykrywaczami nie jest spowodowane żadnymi dodatkowymi korzyściami?