Teraz jest poniedziałek, 15 września 2025, 04:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co po Deusie?
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2015, 19:29 
Podporucznik
Podporucznik

Mieszkam na Dragonie 2km od Ostii antiki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2015, 19:45 
Podporucznik
Podporucznik

Po Deusie...łzy :(
Kilkukrotnie chciałem sprzedać, ale nie ze względu na brak rezultatów , głównie z powodu braku czasu.
Biłem się w myślach, ale nie , nie i już.
Uświadomili mi to koledzy z forum, schowaj do szafy i poczekaj.
Jestem im wdzięczny. :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 09:08 
Moderator
Moderator

No tak deus fajny jest jednak wszystko potrafi się znudzić . Ja mimo wszystko zachęcam do wypróbowania prostego analoga ( całkowitych analogów nie ma ) mnie takie wykrywacze dają wiele radości i myślę że zakup takiego wykrywacza nie jest krokiem w tył bo spadku w ilości wykopywanych fantów nie widzę . Ważne żeby taki wykrywacz miał ręczne dostrojenie do gruntu , chyba jestem właśnie taką osobą która z takim "analogiem" czuję się lepiej . Kwestia wagi wykrywacza - jeszcze nie miałem wykrywacza po którym bolała by mnie ręka .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 09:31 
Podporucznik
Podporucznik

Calkowicie sie z toba zgadzam.Kupujac Deusa myslalem ze "Poszlem do przodu" Jednak juz po kilkunastu miesiacach doszedlem do wniosku ze cofnalem sie do tylu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2015, 10:38 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
Po ustawieniu kilku optymalnych dla mnie programów panelu praktycznie nie używam.

Jacku może podzielił byś się swoimi ustawieniami. Wszystkich monet i tak ci chłopaki nie wykopią :D . A tak na poważnie zawsze piszesz że masz dobrze ustawionego deusa (i bardzo możliwe że tak jest), napisz w wątku o swoich ustawieniach albo o zależnościach i spostrzeżeniach żeby ludzie mogli protestować i sprawdzić, przemyśleć (zależności).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 15 czerwca 2015, 10:40 
Sierżant
Sierżant

kajtencjusz napisał(a):
Dlatego poczciwy DOBRY ANALOG - był, jest i długo jeszcze będzie niezastąpiony w każdych warunkach terenowych

Podpisuję się pod tym obiema rękoma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 15 czerwca 2015, 11:26 
Pułkownik
Pułkownik

Ja się podpisuję rękoma i nogami ;) w końcu święty spokój bez klikania,szybko skutecznie i fanty są a nawet poprawiając miejsca ciągle wychodzą.Mam wrażenie że poprzednie piszczały były za skomplikowane(eagle spectrum,xlt) i nie potrafiłem wycisnąć maksa z wykrywki jednaże wiem że są tu wybitnie uzdolnione jednostki i one potrafią.Analog mxt pro :1-miłość do firmy i solidności wykonania pozostała.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 15 czerwca 2015, 21:30 
Szeregowy
Szeregowy

sla1971 napisał(a):
Wlasnie tak.Dla tego takie wykrywki jak WHITE'S 5900 DI czy 6000 sa poszukiwane do dzis pomimo tego ze to konstrukcje z lat 90-tych.

Witam. Nie mam Deusa , nigdy nie miałem okazji przetestowac wiec nie wypowiadam sie na temat zasiegów, wagi, i skutecznosci tego sprzętu. Swoją przygodę rozpoczęłem z kanarkiem (irytował mnie kakafonią dżwięków) zmieniłem na proximę ( mam mieszane uczucia) zmieniłem na whites xl pro ( odpowiednik 6000) . Analog, prosty w ustawieniu solidny w budowie(poza podłokietnikiem) głęboki i co najważniejsze słuchając jego dzwieku wiedziałem nie tylko jaki kolor ale jednocześnie- to nie żart- jaki kształt ma fant pod cewką. Moneta , obrączka, guzik- wszystkie przedmioty "okrągłe" dawały w swoim zakresie idelanie czysty łagodny dzwiek ( na oscyloskopie wykres pokazalby idealną falę)
wszyskie blaszki, druciki, trybiki, itp zawsze brzmiały odrobinę inaczej- jakby lekki trzask ,zawachanie się dżwięku. Znalazłem nim najciekawsze fanty. Któregoś dnia postanowiłem sobie polepszyc :zb - sprzedałem i kupiłem Omegę ( kwakanie sprawilo że miesiąc póżniej pożegnaliśmy sie) kupiłem Coinmastera pro ( polubiłem ale miałem wrażenie że nie jest za głeboki) . Dokupiłem Optimę 29 dd . Szybko przekonala mnie do siebie - głebokoscią , czułością i takim ogólnym wrażeniem że przyjemnie sie z nią szuka, ale dalej czułem że to ni to , że ten cyfrowy sterylny dżwięk nie dokońca do mnie przemawia jeśli chodzi o informację o tym co mam pod cewką. Pomyślałem - do czego doprowadzi mnie to poszukiwanie "najlepszego pod każdym względem" wykrywacza? Wniosek był prosty tyko troche spózniony- nie szukam już super nowosci, kolorowych wykrywaczy, wbudowanych gps i możliwości 1000 ustawień - szukam zadbanego w 6000 bo to on dawal mi najwieksza satysfakcje i przyjemnosc w poszukiwaniach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 czerwca 2015, 07:19 
Podporucznik
Podporucznik

A ja po deusie kupie pralkę :) .pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 czerwca 2015, 13:07 
Podporucznik
Podporucznik

bastek1281 napisał(a):

:1 a ja ....wódkę co napiję się z kolegami po udanych wyprawach :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 czerwca 2015, 21:09 
Podporucznik
Podporucznik

mundurek napisał(a):
bastek1281 napisał(a):

:1 a ja ....wódkę co napiję się z kolegami po udanych wyprawach :h

Nie marnujcie pieniedzy na wodke czy pralke,lepiej zbierajcie je na nowa cewke do waszych "BOGOW".Plotki glosza (tutaj we Wloszech) ze wraz z nowym softem V.4.0 wyjdzie nowa sonda wieloczestotliwosciowa i wlasnie ten nowy soft bedzie w pelni obslugiwany tylko z nowa sonda (ze starymi cewkami nie w pelni).Koszt okolo 600-650euro.Podkreslam ze sa to tylko plotki ale zaslyszane od kilku osob.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 czerwca 2015, 21:53 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jeżeli plotki są prawdziwe to w tej cenie to ona nie będzie miała zbyt wielu nabywców.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 czerwca 2015, 22:54 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

sla1971 - czy plotki wiedzą kiedy będzie nowa cewka i nowy soft?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 czerwca 2015, 22:58 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

No przecież to chyba oczywiste, że przebudowa konstrukcji cewki (nie tylko uzwojeń ale również elektroniki) z zachowaniem (taka jest idea) możności komunikacji z panelem czy słuchawkami spowodować może, że stary wykrywacz stanie się nowym wykrywaczem i to w dodatku zupełnie innym, a co za tym idzie o niebo skuteczniejszym. Cała moc wykrywacza (jak i cały wykrywacz) znajduje się w cewce ;) odpowiedni soft w panelu/słuchawkach + odpowiednio skonstruowana cewka może okazać się taką maszyną jakiej świat nie widział. Fakt.. cena nowej cewki może być porażająca :D ..ale i tak myślę, że warto.. przynajmniej poczekać :D

Pozdrawiam.

PS. Nowe cewki i nowy soft pojawią się najprawdopodobniej wczesną jesienią tego roku. Szczegółów nie znam ale ponoć ma się ukazać elipsa w rozmiarach jakoś 10x5 cali. Ponadto XP pracuje nad twoboxem do deusa który ma się również pokazać razem z nowym softem. Wg mnie patent XP na Deusa to bajeczka która nigdy się nie skończy :) ..XP nie tylko ma możliwość kombinowania softem ale również konstrukcją nowych cewek które na pewno będą lepsze i bardziej efektywne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 07:04 
Podporucznik
Podporucznik

wopaw napisał(a):
sla1971 - czy plotki wiedzą kiedy będzie nowa cewka i nowy soft?

Niestety koniec tego roku albo poczatek nowego.Maja tez poprawic glebokosc i VDI.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]